Info teken en schildergroep

In Spijkenisse en omgeving wonen veel creatieve mensen. Een aantal daarvan werkt onder leiding van Renate Leijen in twee groepen (woensdagavond of vrijdagmiddag) wekelijks aan verschillende creatieve projecten. Het fijne is dat iedereen zijn eigen onderwerp, techniek en stijl mag kiezen. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. Een nieuwe cursist voelt zich al snel thuis. Omdat we niet werken met een jaarrooster kun je ook op iedere moment ‘instromen’.


Welke technieken

Ooit begonnen, in 1997, als een aquarelgroep is het aantal technieken waarin gewerkt wordt in de loop der jaren uitgegroeid naar alles wat er op tekenen en schildergebied mogelijk is. Van aquarel tot pentekening, van krijt tot acrylinkt, en soms doen we ook wel eens iets geks, zoals hout beschilderen met acryl of een abstract schilderij maken met papieren verf. Daar hoef je dan niet aan mee te doen, niets is verplicht . Maar meestal doet iedereen wel mee aan zo’n workshop. Gewoon om dat het even iets anders is en wie weet ontdek je nieuwe mogelijkheden en technieken die leuk zijn. In de zomer gaan we bij goed weer buiten tekenen en schilderen. daarvoor kun je je opgeven en er zijn geen extra kosten aan verbondenOnderwerpen

Dieren in alle soorten en maten, landschappen, bloemen, portretten ……….. te veel om op te noemen. Elk onderwerp mag, je kiest zelf uit wat je wilt tekenen of schilderen. Affiniteit hebben met je onderwerp is belangrijk.


De docente

Renate Leijen is 1e graads docente Beeldende Vakken en Kunstgeschiedenis. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en geeft al ruim 30 jaar les. Tevens is ze een veelzijdig kunstenaar, graficus en fotograaf. En sinds een paar jaar zijn haar sieraden deel van de collectie.


Wat is mogelijk?

ALLES. Kies zelf het onderwerp, de techniek en werk in je eigen tempo. Ontwikkel je verder. Alles mag, het mag abstract zijn of heel realistisch en alles ertussen. Je krijgt individueel aanwijzingen om je werk te verbeteren en leert de technieken beter begrijpen.


Wat doen we nog meer?

We doen elk jaar mee aan de Kunstroute Nissewaard. Een supergezellig weekend waarin je je werk kunt laten zien aan familie en vrienden, maar ook aan heel veel kunstliefhebbers.


In de zomer gaan we soms buiten tekenen bij goed weer.

En we gaan 1 keer per jaar met z’n allen uit eten. Meegaan is niet verplicht, maar leuk is het wel.

Opgeven?

Klik op deze link om je in te schrijven:

Inschrijven Teken-en Schildercursus